ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ЧЕТВРТАК ОТВАРА ПОТПУНО ОБНОВЉЕН ПУТ ПЛАНА-ПАЛАНКА: Вредност радова 5.000.000 евра

Пише: Душан Марић

Председник Србије Александар Вучић ће у четвртак 26. децембра званично пустити у саобраћај регионални пут Велика Плана – Смедеревска Паланка, чија је реконструкција завршена данас.

Дужина обновљене саобраћајнице је око 10 километара, а вредност радова је 598 милиона динара, односно пет милиона и 100 хиљада евра.

Средства је обезбедила Влада Србије а радове је извело ЈП „Путеви Србије“.

Приликом посете Великој Плани и Смедеревској Паланци 9. марта ове године, након што се уверио да се саобраћајница која повезује два града налази у врло лошем стању, председник Србије је обећао да ће држава обезбедити средства за њену потпуну реконструкцију у износу од три милиона евра.

У међувремену се испоставило да је основа пута у лошијем стању него што се претпостављало и да је треба заменити, па је на реконструкцију потрошено пет милиона евра.

-На дужини од шест километара практично смо изградили потпуно нову саобраћајницу и уградили три пута више материјала него што је било предвиђено.  Коловоз је проширен на 660 центиметара, на већини пута постоје обостране банкине широке по један метар. На преосталом делу поставили смо нови асфалт. Замењена је комплетна вертикална и саобраћајна сигнализација – кажу у „Путевима Србије“.

Иако то пројектом није било предвиђено срушен је стари и урађен потпуно нови мост преко потока Губераш. Постављено је пет километара ивичњака.

-Иако смо се суочили са низом проблема, пре свега са знатно већим обимом радова од планираних, успели смо да радове завршимо пре истека ове године, што нам је и био циљ – истичу у “Путевима Србије“.

Церемонија отварања на излазу из Паланке према Плани почеће у 11 часова, када ће се председник обратити грађанима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *