СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Општина наградила 376 најбољих студената и ученика

Пише: Душан Марић

Општина Смедеревска Паланка наградила је најбољих 376 студената и ученика у протеклој школској години.

На свечаности у сали Општине најбољим средњошколцима и високошколцима решења о новчаним наградама уручио је председник општине Никола Вучен.

За награђивање младих талената општина је издвојила три милиона динара, а награђени су изабрани на конкурсу.

– Због стања општинског буџета и огромних дугова које смо наследили од претходне власти а које морамо уредно враћати, новчани износ који смо издвојили за наше најбоље суграђане је мањи него што смо желели и више представља симболично признање, којим желимо да им покажемо да мислимо на њих, да ћемо их сваке следеће године помагати са више средстава и да их подстакнемо да наставе да добро уче – каже председник општине Никола Вучен.

Вучен истиче да су он и његови сарадници били у дилеми да ли да награде мањи број студената и ученика а да награде буду веће или да број награђених буде већи а са мањим новчаним износима.

-Определили смо се за ову другу варијанту. Да колико-толико обрадујемо што више деце.

Пре три године, кад је одговорност за управљање овом шумадијском општином преузела СНС, општина Смедеревска Паланка дуговала је око три милијарде динара. По тадашњем курсу око 24 милиона евра. Рачун општине и већине јавних предузећа и установа био је годинама у блокади. То је био резултат неодговорног управљања општином од  стране ДС и њених коалиционих партнера СПС, СПО, УРС и ДСС.

У међувремену, захваљујући напорима новог општинског руководства и изузетном разумевању  Владе Србије и председника републике Александра Вучића, рачун општине је одблокиран,  дуг преполовљен и општина све боље функционише, тако да остаје све више пара и за овакве намене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *