ОПАСНА СВИЊАРИЈА СВЕШТЕНИКА ПРЕДРАГА ПОПОВИЋА ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: На Фејсбуку поделио позив на државни удар, хапшење председника државе, Владе и Генералштаба!

Пише: Душан Марић

Већ неколико година српску јавност свакодневно бомбардују и слуђују најстрашнијим лажима о мигрантима. У огромној већини несрећника који беже од рата, смрти и разарања. Те лажи шири део опозиције али и бројни појединци који злоупотребљавају друштвене мреже и могућност да без икаквих последица пишу и трабуњају шта хоће. Јер у овој земљи наводне Вучићеве диктатуре свако може да пише што му падне на памет. Без страха да ће зато одговарати.

И једни и други лажи о мигрантима и исламизацији Србије углавном шире с циљем да изазову страх у народу и исти окрену против актулне власти на челу са легално изабраним председником државе. Ко зна само колико пута до сада је у тим лажима најављено да ће из Немачке у Србију бити враћено милион избеглица и да ће по Шумадији бити више џамија него у Сарајеву.

У стварности у нашој земљи има између пет и седам хиљада избеглица, мање него у већини европских држава. Упркос томе што се Србија налази на главном путу од Блиског истока до Западне Европе и што су кроз њу прошле стотине хиљада избеглица. Упркос томе што мигранте на изласку из Србије на граници са Мађарском чека зид а на граници са Хрватском Дунав и јаке полицијске снаге, држава и њене службе су успеле да већину незваних гостију, народски речено, лиферују из Србије. И раде то и даље. Даноноћно. Захваљујући том рударском патриотском раду у Србији се број избеглица са Блиског истока, из Авганистана и Пакистана, не повећава. Али уместо похвала за одличне резултате држава и њене службе изложене су бруталној кампањи, која се све чешће завршава оваквим позивима на линч.

Безочних лажи о избеглицама није поштеђена ни Велика Плана. Поједини опозиционари и „бранитељи српства“ су у последње четири године више пута објављивали да ће плањанска општина „колико сутра“ постати један од мигрантских центара. Прођоше дани, прођоше године, у Великој Плани нема ни једног мигранта. Али „патриоте“ не стају. Стално измишљају нове и нове лажи. Привлаче пажњу будала а ништа не кошта.

Више пута је на друштвеним мрежама објављивано да се бивши хотел Покајница реновира да би се у њега уселиле стотине арапских избеглица. Истина је да се у том хотелу налази више стотина странаца али ни Арапа, ни муслимана, него Руса, православаца. Који су ангажовани на изградњи гасовода Турски ток. Осим ако „издајник“ Александар Вучић (раније само „усташа“, сад и „муџахедин“) исламске терористе није вешто маскирао у руске инжењере и техничаре?

Неколико пута је објављивано како ће „ових дана“ почети насељавање миграната у Милошевцу и како у том селу почиње изградња џамије. Време тече, односи ове и друге лажи али оне ипак остављају траг у људима, трују њихову душу. Што ауторима ових лажи и јесте циљ.

У кампању узнемиравања јавности јуче се укључио и један плањански свештеник. У питању је јереј Предраг Поповић, презвитер градске Цркве светих апостола Вартоломеја и Варнаве у Великој Плани.

Под алармантним насловом : Ако је ово истина, нека нам је Бог на помоћи! В А Ж Н О  У П О З О Р Е Њ Е !  Поповић је на свом Фејсбук профилу пренео памфлет чији је аутор извесни Никола Алексић, који се потписао као председник некаквог Патриотског блока. У том памфлету, који преноси плањански свештеник, не само што је објављен читав низ заиста страшних лажи, него се јавно позива на извођење државног удара, на хапшење председника Србије, Владе Србије и Генералштаба Војске Србије.

Памфлет почиње тврдњом како је „Републички геодетски завод добио налог од Владе Србије да у Србији пронађе и означи девет локација за изградњу џамија“. У питању је лаж. Коју не може да прекрије ни лажни и непостојећи патриотски савез, ни свештеничка мантија. Много већа од оне коју носи Предраг Поповић.

Затим следи лаж да се у селу Дучина у општини Сопот гради џамија, ни мање, ни више, него површине 500 метара квадратних. Велика лаж захтева и велику површину. Да би могла да стане.

Цитирам даље овог „сербског патриоту“: Док се ми освестимо, имаћемо милион миграната око себе који ће нам силовати кћерке и жене“! А да се освестимо помоћи ће нам овакви бранитељи српства. Који би због објављивања оваквих гадости у свакој другој држави завршили у затвору.

Овај патолошки случај даље тврди како ће наши грађани бити избацивани с радних места да би на њих били запослени Арапи, како ће нам деца у школама учити арапски језик а „посебно се скреће пажња пензионерима који ће остати без својих примања…да би се издржавао милион миграната“!

Ако сте помислили да је ово крај, да ћемо проћи тек тако јефтино, са само милион миграната, рано сте се порадовали. Патолошки случај обзнањује а плањански свештеник преноси да ће миграната у Србији убрзо бити 4-5 милиона „када буду довели и чланове својих породица“.

Овај политички шарлатан ни ту не стаје већ упозорава: ОПРОСТИТЕ СЕ СА СВОЈИМ БЛИЖЊИМА НА ВРЕМЕ, БОЈИМ СЕ ДА КАСНИЈЕ ВИШЕ НЕЋЕТЕ ИМАТИ ВРЕМЕНА. У преводу: одмах прекините читање овог текста, опростите се са својим ближњима, па тек после тога наставите са читањем. Јер, с обзиром на чињеницу да ја пишем мало опширније, ако са опраштањем будете чекали до краја текста, може бити касно.

Он даље позива војску да ухапси председника Србије, Владу Србије али и комплетан Генералштаб Војске Србије. Јесу одбранили земљу од педест пута надмоћније НАТО машинерије али све је то, тврди аутор памфлета, го издајник до издајника. Банда улична. Терористи. Које треба стрпати у затвор. Мада би их можда било сигурније стрељати. Као што су комунисти стрељали царску породицу Романов. И хиљаде честитих српских домаћина, присталица монархије и Драже Михаиловића. А опело „банди уличној“ да држи свештеник Предраг Поповић.

О чему се овде ради? О смишљеном и подмуклом, политички мотивисаном узнемиравању јавности и њеном хушкању против „издајничке“ власти. Свака будала на свом фејсбук профилу може да објави шта хоће али је несхватљиво да нормалан човек, па уз то и свештеник Српске православне цркве, на свом профилу објави овако нешто. Уз „невину“ а уствари подмуклу „ограду“: „Ако је ово истина нека нам је Бог на помоћи“.

Наравно, зна добро грађанин Предраг Поповић ко је и колико је проблематичан Никола Алексић. Још боље зна да је текст који је пренео гомила лажи, врло опасних лажи и још опаснијих намера и да је дељење таквог текста, у којем се експлицитно позива на извођење државног удара, кривично дело. Али се прави луд. Или је стварно луд. Ако је прво у питању, треба да одговара пред надлежним правосудним органима. Ако је у питању ово друго, не треба да носи мантију.

Да се разумемо, не брине мене патолошки случај који се одазива на Алексић. Не брине ме ни политичар у свештеничкој мантији Предраг Поповић. Брине ме што у Српској православној цркви, која је увек позивала на мир, слогу и друге хришћанске вредности, на разумевање за избеглице и друге невољнике, чинодејствују и такви ликови.

Србија се налази пред тешким изазовима. Притисци због Косова и Метохије су све већи. У земљи су забележени први случајеви смртоносног кинеског вируса. За који још увек можемо само да нагађамо да ли је временски ограничена подвала светске фармацеутске и медијске мафије (као својевремено „свињски грип“) или опасност која нашу земљу и планету може бацити у вртлог чији је крај тешко наслутити. Неколико стотина километара од наше границе налазе се реке исламских избеглица које Србија, ако дођу до њене границе, мора да заустави. Колико год је то могуће. Јер поменуте службе могу да из Србије лиферују мигранте ако их у земљу стиже по неколико десетина или стотина, али не могу ако их стигну десетине хиљада.

Да би се изборила са ова три озбиљна изазова Србији су потребни стабилност, мир и јединство. Први који би морали да разумеју ту потребу су свештеници Српске православне цркве. Они који се позивају да говоре и наступају у име бога. И зато је недопустиво да, (зло)употребљавајући свој и положај цркве у српском народу, они шире овакве лажи, изазивају панику и додатно узнемиравају ионако узнемирен и забринут народ.

(На насловној фотографији чланка је профилна фотографија свештеника Предрага Поповића на његовом Фејсбук профилу, на другој фотографији је Никола Алексић а на преосталим фотографијама садржај памфлета објављеног на Фејсбук профилу свештеника из Велике Плане.)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *