ДАНАС ПОТПИСАН УГОВОР: Храбри професор из Велике Плане Славољуб Стојадиновић добио запослење за стално

Пише: Душан Марић

Држава је испунила обећање и професор из Велике Плане Славољуб Стојадиновић, који је пре четири месеца задивио Србију тиме што је разоружао човека који је наоружан аутоматском пушком, експлозивом и више стотина метака упао у средњу школу у Великој Плани, добио је решење о запослењу на неодређено време.

Горан Тодоровић из Доње Ливадице је 22. новембра прошле године „до зуба“ наоружан упао у учионицу пуну ученика средње Економско-угоститељске школе. Након што је од једне ученице обавештен шта се догодило, професор је ушао у учионицу и у погодном моменту зграбио за пушку, наређујући децу да изађу напоље. Након што су ученици напустили учионицу Стојадиновић је савладао и разоружао нападача. У отимању око оружја Тодоровић је два пута опалио али нико није рањен.

Након драматичног догађаја у Великој Плани, министарство просвете је професора Стојадиновића наградило Светосавском наградом а министар Шарчевић је јавно обећао да ће добити и решење о запослењу на неодређено време.

Радећи на одређено, углавном као замена, Стојадиновић је у просвети већ 17 година. Он је данас са директором основне школе „Академик Радомир Лукић“ у Милошевцу Радишом Исаиловићем потписао уговор  раду на неодређено на месту професора физичког васпитања.

Иако је уговором предвиђено да запослени радни однос заснива на само 20 одсто радног времена, храбри Плањанин је задовољан.

-Ето, да и ја после 17 година чекања, добијем стални посао. Није пуно радно време, али биће. Из министарства су ми нудили пуно радно време у школама у другим градовима али одлучио сам да останем у својој општини. Имам чврсто обећање да сам приоритет и да ћу, док се укаже простор, добити пуно радно време – каже Стојадиновић.

Председник Србије Александар Вучић је на Сретење ове године професора одликовао медаљом за храброст.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *