ПОЗНАТИ СРПСКИ НОВИНАР ПИТА: Зашто на насловној страни није Мариника Тепић већ Данило Вучић

Опозиција и њој наклоњени медији већ годинама кукају како су провладини медији необјективни и како их треба ослободити Вучићеве диктатуре. Јер је Србији потребно објективно информисање. При чему, често с правом, апострофирају „Пинк“, „Информер“ и „Телеграф“. Најпознатији међу барјактарима који гуслају о објективном информисању и злоупотреби медија су телевизија „Н1“ и дневни лист „Данас“.

Међутим, ти медији се у „информисању јавности“ понашају на потпуно исти или гори начин. Свакодневни су примери који доказују да су „објективни“ и од Вучићеве „диктатуре“ независни медији пуки пропагандни сервис опозиције, посебно оне окупљене у Савезу за Србију.

На један од таквих примера је ових дана указао познати српски новинар Александар Чупић.

-Зашто се на насловној страни дневних новина „Данас“ нашао син председника Србије Данило Вучић а не Мариника Тепић, потпредседник Странке слободе и правде, коју води Драган Ђилас – пита Чупић у коментару објављеном на порталу „еПанчево“.

Пре три дана „Данас“ је на насловној страни објавио неколико фотографија на којима се син Александра Вучића налази у друштву фудбалских навијача, од којих су неки вође или припадници екстремних навијачких група а има и оних који су дубоко у криминалним водама. На тим фотографијама Вучић млађи и његово весело друштво су или у кафани или на фудбалским трибинама.

-Зашто се на насловници овог Ђиласовог магазина никада није нашла фотографија Маринике Тепић у загрљају ухваћеног наркодилера Новака Филиповића, од којег је тражила да новинара РТВ Панчево Мирослава Милакова “исели из Панчева” и чији је непостојећи клуб годинама финансирала државним новцем? Доказано, црно на бело – с правом се интересује Чупић.

Стварно, зашто?

Медији су 13. марта ове године објавили да је Виши суд у Панчеву одредио притвор тројици осумњичених, код којих је, према наводима из званичног саопштења МУП-а, пронађено 1,4 килограма опојне дроге, 207 комада пиштољске муниције и 19 комада пушчане муниције. Међу ухапшенима је и Новак Филиповић, како је наведено, власник боди билдинг клуба и теретане у Панчеву и пријатељ Маринике Тепић.

Истог дана „Блиц“ је објавио да је Филиповић на саслушању у полицији изјавио да му је Тепићева тражила да јој обећа да ће из Панчева иселити новинара Мирослава Милакова. Медији су објавили и фотографију њихове преписке:

-Хоћу да ми обећаш нешто.

-Реци.

-Да ћеш да иселиш Мићу Милакова из Панчева.

-Договорено.

Потпуно је разумљиво интересовање медија за то шта раде и с ким се друже деца познатих, па тако и син председника државе. Тако је у читавом свету. Новинари трагају за занимљивостима о Иванки Трамп, Марији и Екатарини Путин или Игору Додику, па зашто не би и о Данилу Вучићу.

У овом случају, спорно је што је писање опозиционих медија о сину председника Србије попримило размере политичке кампање, чији је прави циљ Александар Вучић (гађај сина да погодиш оца) и, на чему инсистира „еПанчево“, постојање двоструких аршина и очигледне политичке пристрасности. У мери која прелази границу иоле објективног информисања јавности.

Не може новини која се хвали да је строго професионална и независна да се догоди да већ неколико пута објављује фотографије Данила Вучића са навијачима и поставља питање шта ће он у таквом друштву а да ни једном не објави фотографију госпође Тепић на којој се она грли са човеком који се озбиљно сумњичи да је дилер дроге. Заправо, може, али то није нормално. И ни у ком случају се не може подвести под објективно информисање и појам независних медија. У питању је очигледна пристрасност и злоупотреба позиције на медијском простору Србије. По принципу, све што користи у обрачуну са Вучићем то је и дозвољено.

Лицемерје, необјективност и пропагандна димензија дневних новина „Данас“ у овом случају додатно боду очи ако се има у виду ко је Данило Вучић а ко Мариника Тепић.

Данило Вучић јесте син председника државе али он се ни на који начин не петља у политику. Углавном га нема ни на политичким скуповима. Осим кад су у питању скупови од националног значаја, на којима се обично окупљају најзагриженије српске патриоте.  Али зато је редован гост важних спортских догађаја, великих црквених сабора, посета његовог оца Републици Српској и скуповима којима Србија и Српска обележавају значајне годишњице из историје српског народа. Како год, председников син је пунолетна особа, свој човек. Сам председник Вучић се једном јавно пожалио што му је син више наклоњен Српској радикалној, него Српској напредној странци.

На другој страни имамо жену која је политичар великог калибра, која је народни посланик у Скупштини Србије, потпредседник једне странке и особа која буквално свакодневно, углавном на конференцијама за штампу, власти и грађанима Србије држи буквицу о моралу. Промовишући себе за врховног арбитра у српској политици. На сличан начин на који новинари и уредници „Данаса“ свој лист промовишу као пример професионалног бављења новинарским занатом.

Дакле, ако је „објективном“ и „независном“ „Данасу“ интересантно с ким у кафићу седи Вучићев пунолетни син, који је политички анонимус, онда би му требало бити још интересантније с ким се грли Мариника Тепић, која је један од коловођа Савеза за Србију, главне опозиционе групације у држави.  Посебно ако се грли са човеком који је осумњичен за диловање веће количине дроге и од којег је, како тврди полиција али и сам Филиповић, наручивала исељавање људи из Панчева. Шта год то „исељавање“ значило.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *