РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКЕ И УЧЕНИЧКЕ СТИПЕНДИЈЕ: Студенти добијају 58.800 а ученици 54.000 динара

Општина Велика Плана расписала је конкурс за студентске и ученичке стипендије за текућу школску годину, који траје од 2. до 17.фебруара.

Право учушћа на конкурсу имају надарени ученици средњих школа,  који су освајали једно од три прва места на међународним такмичењима, студенти прве године студија који су све четири године средње школе завршили са одличним успехом и студенти старијих година студија који су текућу годину студија уписали први пут, нису изгубили више од једне годину студија а просечна оцена им није мања од седмице.

Студенти не смеју да буду у радном односу или да користе републичку стипендију а просек примања по члану њиховог домаћинства треба да буде мањи од 50 одсто просечне зараде у општини Велика Плана.

Све информације могу се добити у Општини, где се предају пријаве или на телефон 026 514 203.

Висина стипендије је остала иста као прошле школске године и износи 58.800 за студенте и 54.000 за надарене ученике.

Прошле године стипендију су добила чак 184 студента,  што Велику Плану сврстава међу општине које су поделиле највише стипендија у односу на број становника.

-Школске 2015/16, кад је одговорност за вођење локалне самоуправе преузела СНС,  општина је доделила 25 стипендија. Прошле године су биле 184 стипеније за студенте и три за надарене ученике. Надам се да ће ове године услове за добијање стипендије испунити више од 200 ученика и студената. Улагање у децу и школовање је најбоља инвестиција и за то ћемо увек наћи новац – каже Срећко Раденовић, одборник у Скупштини општине Велика Плана и шеф одборничке групе СНС у локалном парламенту.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *