ВЛАДЕТУ ЈАНКОВИЋА ПРОЗИВАЈУ ЗБОГ 19 САВЕТНИКА: Срећа па је скроман, могао је да их именује и 30

Пише: Душан Марић

Снежана је имала седам патуљака. Али Баба је имао 40 разбојника. Владета Јанковић има 19 саветника. Деветнаест стручних људи из деветнаест области нашег социјалистичког и самоуправног живота и рада.

Ако се подударе Марс и Сатурн, Јупитер искулира Венеру, а Путин не отера све у мајчину,  па он 3. априла буде изабран за градоначелника, ти људи ће Јанковићу помоћи да води Београд. Биће саветници градоначелника.

Срећа па је Јанковић скроман човек, који води рачуна о градском буџету, иначе је могао да их именује и свих 30.

Овако биће то мала екипа. Чета мала али одабрана. Уколико би се, далеко било, заратило Владета и његови саветници ће одмах моћи да формирају читав извиђачко-диверзантски вод са три оделења. Да се убацују у непријатељску позадину и врше диверзије.

Недостају му само још двојица и могу да формирају и два фудбалска тима. Па кад се уморе од решавања комуналних проблема (мада не верујем да ће се Владети то догађати, јер човек тек има 82 године) лепо оду на Маракану, поделе се на Звезду и Партизан, па ком обојци, ком опанци.

А ако се одлуче за мали фудбал и пољанче код Небојшине куле испод Каламегдана, имају чак за три тима.

Људи ко људи,  злобни и завидни, посебно ови што навијају за власт, навалили да постављају питање шта ће Јанковићу толико саветника. Чуј, шта ће. Зар човек није лепо , на српском, рекао да нема појма о послу за који га кандидују? А Београд стани, пани неко мора да води. И да решава проблеме грађана.

Од Јанковића више него поштено. Ето, драги моји Београђани, ја не знам да водим Београд, али нисам вас оставио на милост и немилост свом незнању, већ сам нашао замену. И то не једну, већ деветнаест.

Оно јесте да је до сада било уобичајено да онај ко се на изборима кандидује за неку функцију, после избора ту функцију и обавља. Али, као што су рекли другови Маркс и Енгелс, све тече, све се мења, па је тако дошло време да се на изборе иде под паролом: гласајте за мене а мој посао ће радити неко други.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *