ОД ДОЊЕ ЛИВАДИЦЕ ДО ЖАБАРА ПОСТАВЉЕН ПРВИ СЛОЈ АСФАЛТА: Очекује се наставак радова ка Великој Плани

Приводе се крају радови на реконструкцији регионалног пута Жабари – Велика Плана, на деоници од изласка из Жабара, до скретања за центар Доње Ливадице, у дужини од седам километара. Постављен је носећи а преостало је да се уради завршни део коловоза.

У другој фази требало би да се асфалтира и деоница од скретања за Доњу Ливадицу до Велике Плане, на којој је коловоз, посебно од Цариградског друма до моста на Великој Морави, у веома лошем стању. На појединим деловима на граници употребљивости за безбедно одвијање саобраћаја. Одржавање ове саобраћајнице је у надлежности ЈП „Путеви Србије“.

 

Реконструкцији ове саобраћајнице најавио је председник Србије Александар Вучић 30. јула прошле године када је посетио компресорску станицу Велика Плана, на гасоводу Балкански ток.

Коловоз је широк шест метара и четрдесет центиметара. Две траке ширине по три метра и са стране ивичњаци широки по двадесет центиметара.

Ова саобраћајница је „излаз у свет“ за компресорску гасну станицу Велика Плана, једину компресорску станицу на траси Балканског тока кроз Србију. У питању је комплекс од тридесетак надземних и више подземних објеката, без којег не би био могућ уредан и уравнотежен транспорт гаса.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *