СРПКИЊА СА КУПРЕСА КАНДИДАТ ЗА САВЕТНИКА ГОДИНЕ У САД: Финале је у четвртак у Денверу

Српкиња из Чикага Јелена Марић Антонијевић, родом из Купреса у БиХ, кандидат је за саветника године на високошколским установама у САД у области билошких, биохемијских, фармацеутских и медицинских наука, којег сваке године проглашава америчка Здравствена професионална студентска асоцијација.

Јелена се пласирала у финале које се одржава у четвртак у Денверу а на ово такмичење су је пријавили и за ласкаву титулу предложили њени студенти са Универзитета Рузвелт у Чикагу.

Практично, студенти и њихове асоцијације бирају саветника-предавача који постиже најбоље резултате у припремама студената билошких и медицинских наука за упис на медицински факултет.

Ова Српкиња на Универзитету Рузвалт предаје на Факултету здравља, науке и фармације, на којем је и директор здравствених академских програма.

Универзитет који носи име бившег америчког председника основан је 1945. године и на њему су заступљени следећи академски програми: рачуноводство, биологија, бизнис, кривично правосуђе, финансије, угоститељство и менаџмент у туризму, менаџмент и психологија.

Јелена је рођена 1986. године у Купресу, Босна и Херцеговина, из којег је избегла у јесен 1994. године, у време кад је постало јасно да ће Војска Републике Српске бити принуђена да се повуче из тог града. Заједно са родитељима и сестром Наташом јела је избеглички хлеб у Јајцу, Прњавору и Бањалуци, да би три године после рата одселили у Чикаго.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *