ОВЕ ГЛУМАЧКЕ ЗВЕЗДЕ ДОЛАЗЕ У ВЕЛИКУ ПЛАНУ: Мина Лазаревић, Виктор Савић, Јелена Орашанин, Тијана Дапчевић…

Пише: Душан Марић

Програмски савет Масукиних позоришних дана, култне позоришне манифестације која се одржава у Великој Плани, објавио је списак позоришних представа, редитеља и глумаца који ће се ове године представити публици ове поморавске али и суседних општина.

Док се са брежуљака изнад манастира Копорин полако спуштају јесење магле, над Мостаром падају дуге новембарске кише, а нељубљене Ане, Зоје и Жанет на кејовима растанка, мостовима Мирабо, Каламегданима и Невским булеварима узалуд чекају да им се са бојишта у Херсону, Доњецку и Лисичјаку врате голобради ратници, великом сценом Центра за културу Масука ће дефиловати бројне звезде српског позоришта, међу којима ће бити и Мина Лазаревић, Јелена Орашанин, Виктор Савић, Милан Васић, Тијана Дапчевић, Милан Калинић, Ивана Петерс, Зорана Павић…

Овогодишњи позоришни дани, који су име добили по најпознатијем великоплањанском песнику, приповедачу, драматургу, књижевном и позоришном критичару Велимиру Живојиновићу Масуки, почињу у понедељак 28. новембра, а отвара их Београдско драмско позориште представом Све за тебе љубави, коју је по мотивима Алда Николаја режирала Ивана Богићевић а у којој глуме Мина Лазаревић, Иван Јефтовић и Павле Пекић.

Два дана касније, у среду 30. новембра, публици ће се представити позориште Културно-просветног центра Драгољуб Милосављевић Гула са Путујућим позориштем Шопаловић, по тексту Љубомира Симовића, који је изрежирао Милош Јагодић.

Његов еснафски колега Ерол Кадић и глумци Александар Срећковић Кубура и Срђан Тимаров, на програму су 2. децембра, са представом Керови, коју изводи Театар на брду.

Четвртог дана фестивала, у субору 3. децембра, на програму је светски мјузикл Весело девојачко вече, који је адаптирао и режирао Радомир Вукотић а у којем играју Зорана Павић, Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, Светлана Сретеновић, Маја Букнер и Јелена Ђукић.

У недељу 4. децембра наступа Звездара театр са комадом Боинг, боинг Марка Камелотија, који је режирао Предраг Стојменовић а у којем ће своје глумачко умеће представити Виктор Савић, Јелена Орашанин, Борка Томовић, Радован Вујовић, Јелена Гавриловић и Нада Мацановић.

Три данма касније, 4. децембра, Фертен театар изводи представу Нас две, текстописца, редитеља и глумице Татјане Кецман. Пева Ана Радоњић.

Сан летње ноћи Вилијама Шекспира великоплањанска позоришна публика ће сањати 8. децембра, уз помоћ режисера Дејана Цицмиловића и глумаца Позоришта Миливоје Живановић, које делује при Центру за културу Пожаревац.

Два дана касније на прогаму су Градско позориште из Смедеревске Паланке, непревазиђени Бранислав Нушић и његова представа Протекција, коју је режирао Драган Остојић.

Деветог фестивалског дана, у понедељак 12. децембра, Академија 28 ће се преставити са Школом за љубавнике текстописца и режисера Бојана Стојчетовића. А ову театарску школу похађају Милан Васић, Милан Калинић, Јелена Ракочевић Цекић, Александра Цуцић и Бојан Стојчетовић.

Остварење Иза кулиса Мајкла Фрејна, које је за потребе Градског позоришта у Јагодини  адаптирао и режирао Велимир Митровић, на програму је 13. децембра.

Последњег дана овогодишњег великоплањанског јесењег позоришног  дружења домаћин Масукиних дана, Центар за културу Масука, представити ће се култном серијом Мрешћење шарана. Текст је написао Александар Поповић а режирао Дејан Цицмиловић.

Све представе почињу у 20 часова. Цена улазница за аматерске представе је 250 а за професионалне 400 динара, док је цена комплета карата 3.000 динара.

У оквиру Матине програма гледаоци овогодишњих Масукиних дана видеће две представе. Центар за културу Масука и његова Ана Симовић ће се 6. децембра представити комадом Its my life док је 9. децембра на програму Пепељуга у земљи чуда, у извођењу КУД Абрашевић из Смедеревске Паланке и драмског студија Медењаци. Пепељугу је режирао Раде Михајловић. Матине програм почиње у 13 чласова а улазнице коштају 150 динара.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *