ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ХРВАТСКОГ ПОРТАЛА ИЗ МОСТАРА: Хрватску је створила славна српска војска, Павелић је био дебил

Пише: Душан Марић

Хрватског сребра и бронзе на светском првенству у ногомету не би било без славне војске краља Александра. Данашње Хрватске не би било без уласка српске војске у Далмацију и Словенију или да Никола Пашић и Србија нису одустали од идеје стварања Велике Србије, већ прихватили Лондонски уговор. Александар Карађорђевић а не Томислав је последњи хрватски краљ а Анте Павелић је био дебил. Апсаурдно је да се при уласку у Сплит, али и целу Хрватску, које је ослободила славна војска краља Александра, данас не плаћа порез на усташлук.

Ово су само неке од прилично шокантних тврдњи изнетих у колумни „Сплићани се сјетили славног уласка српске војске посљедњег хрватског краља Александра у Сплит 1918? Пјевали су Ђурђевдан…“  које је пре два дана објавио портал „Поскок.инфо“, чије је седиште у Мостару и који је  један од најпопуларнијих и најчитанијих портала у „усташкој“ Западној Херцеговини.

Овај портал већ годинама изазива прави интернет рат објављујући текстове сличне садржине,  којима подсећа да су Срби и Хрвати браћа, да без Срба не би било данашње Хрватске, да су се Хрвати осрамотили масовним злочином геноцида над својом браћом Србима, да су усташе биле зликовци, да су Хрвати из Западне Херцеговине жртва антисрпске али често и антихрватске политике Загреба, да деца у Хрватској не уче праву већ лажну „бечку“ и „аустроугарску“ историју и да је будућност Хрвата у Западној Херцеговини сарадња са браћом Србима и Републиком Српском.

И, што је необично за данашње време српско-хрватског „клања“ на друштвеним мрежама, међу стотинама коментара испод овог, али и ранијих сличних текстова „Поскока“,  преовлађују они који подржавају овакве ставове и овакву уређивачку политику мостарског портала. Која оне који су дужег памћења подсећа на часна времена с краја деветнаестог и почетка двадесетог века, када су највећи српски, хрватски и муслимански интелектуалци у граду на Неретви сањали о ослобођењу од аустро-угарске окупације и, заједно са Алексом Шантићем, писали и певали о слободи.

Повод за најновији „испад“ храброг уредништва мостарског портала, чији је власник и колумниста Иван Шушњар, јесте снимак из Сплита који се појавио на интернету а на којем трубачи и око њих окупљени грађани улазак у нову календарску годину славе певајући  познату песму „Ђурђевдан“.

-Хрвати у Сплиту ђускају уз Ђурђевдан за Нову годину. Каква ли ће им година бити кад је овако започну????” стоји уз објаву на Твитеру која се брзо проширила и осталим друштвеним мрежама. На снимци се виде трубачи који свирају познату пјесму, а окупљени пјевају углас – пише „Поскок“.

И наставља: Како се види, улица у Сплиту је пуна људи и сви се веселе уз чувену пјесму.

Подсјетимо, пише даље мостарски портал,  данашње слободне Хрватске не би било без Трумбићевог лобирања и наговора Николе Пашића да одустане од великосрпског Лондонског плана и прихвати идеју Прве Југославије, као славенског пандана Италији.

О томе се не учи у хрватским школама.

Данашње Хрватске не би било без уласка српске војске у Далмацију и Словенију 1918. Војске која је одбила талијанску морнарицу. Тада су Сплићани српске генерале дочекали овацијама и поставили им камену таблу с вјечном захвалом. Плоча је срушена 1945. Ни о томе се не учи у хрватским школама.

Све ово значи да не би било ни хрватског сребра, ни бронзе у ногомету, без славне војске краља Александра. Оне у којој се борио и Степинац.

Ово о Степинцу скривено је од очију хрватских ученика.

Под лозом посљедњег хрватског краља Александра створена је бановина Хрватска као и бошњачке бановине Дринска и Зетска. Била је то државна структура која је могла опстати.

А онда су дошли Аустријанци и Њемци и расписали натјечај. Тражили су Хрвате и Бошњаке ниског коефицијента интелигенције који ће убијати Србе и Жидове, протјерати хрватског и бошњачког бана и уништити банску Хрватску и бановину Дринску и Зетску.

Јавили су се Анте Павелић који је био дебил и Мустафа Бусулаџић, који је такођер био дебил. Покољ је могао почети. Синагоге су срушене прије доласка нациста у Сарајево. Вјешала су чекала спремна.

И данас у Хрватској постоје поклоници усташтва а у Босни поклоници Ханџара. Имају и своје медије. Имају сва људска права и крећу се нормално по улицама. Шинтераји Хрватске и Босне лове псе и чипирају их а њих не желе да лове, нити да их чипирају.

Апсурдно је да данас  нитко од њих при уласку у Сплит не плаћа усташнину – порез на дебилизам. А требали би. Као и при уласку у Истру, Међимурје, заправо на цијели териториј Хрватске.

Њихов посљедњи хрватски краљ није Александар иначе. Него неки талијански метронацист којег су назвали Томислав Други

Казују старији да је један гроб око Модруша на дан кад су прогласили Томислава Другог пропао 100 метара у земљу од срамоте. Претпоставља се да је то био гроб краља Томислава. Оног правог. Не усташког, закључују мостарски портал и Иван Шушљик.

Инече, када је Војска Краљевине Србије 20.новембра 1918. године ушла у град под Маријаном на улицама Сплита је дочекало 20.000 Сплићана, који су одушевљено клицали Краљу Александру, српској војсци и Југославији, што се види и по фотографијама које објављујемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *