ЗАВРШЕН 23. ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Пехар иде у Свилајнац

Победник 23. турнира у футсалу (малом фудбалу), који је синоћ завршен у Великој Плани, је екипа Либерто окто из Свилајнца.

У веома занимљивом финалу,  које је одиграно у плањанској спортској хали, Свилајчани су, бољим извођењем пенала, победили са 3:2. Најистакнутији појединац финалне утакмице  је голман победничке екипе Вељко Хускић, који је одбранио два пенала.

Утакмица је завршена резултатом 3:3. Смедеревци су повели са 2:0, тим резултатом је завршено прво полувреме а онда су, у последњих 13 минута Свилајчанини направили преокрет и повели са 3:2. Крајњим напором Смедеревци, који су, док су водили са два гола разлике, промашили неколико изгледних прилика, погодили и две стативе, успели су да изједначе.

Треба поменути да су се, упркос резултатским преокретима и великом психолошком набоју који је пратио цели ток финалне утакмице, Смедеревци и Свилајчани надметали и у фер-плеју и више пута, након спорних ситуација, једни другима поклањали лопту.

Ништа мање драматична била је и утакмица за треће место у којој су фудбалери Парагона из Тополе са 7:5 победили Адут грил из Великог Градишта.

-На турниру је учествовало 20 тимова. Посебно ми је драго што су осим Плањана, који су били најбројнији, на турниру учествовале екипе из још седам општина. То су Топола, Смедерево, Градиште, Младеновац, Јагодина, Свилајнац и Смедеревска Паланка – каже Горан Стефановић, директор Туристичке организације Велика Плана, која је била организатор турнира.

За најбољег фудбалера проглашен је Дамир Рамадани из Великог Градишта. Најуспешнији стрелац  је Петар Миловановић из Парагона који је успео да постигне десет голова.

Звање најбољег голмана припало је Вељку Хускићу из Свилајнца.

Учешће на турниру екипе су платиле са по 10.000 динара, наградни фонд износио је 400.000 динара, од чега је победничкој екипи припало 250.000. Покровитељ је била општина Велика Плана.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *