10 МИЛИОНА ЗА ШКОЛУ НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ У ДОЊОЈ ЛИВАДИЦИ

Министарство заштите животне средине је 23. марта донело одлуку о додели 10.537.000 динара основној школи „Надежда Петровић“ у Великој Плани.

Средства ће бити искоришћена за унапређење система грејања у згради истуреног оделења ове школе у Доњој Ливадици.

Конкретно, котао на чврсто гориво биће замењен топлотним гасним генератором.

То ће обезбедити да школа има боље грејање а истовремено ће смањити загађење ваздуха у једином великоплањанском селу које се налази на десној обали Велике Мораве.

Начелник оделења за привреду и локални економски развој Општине Велика Плана Миодраг Шкорић истиче да је додела новца за школу у Ливадици наставак политике значајних улагања Владе Србије у образовни систем у Великој Плани.

-Прошле године ОШ „Надежда Петровић“ је од Министарства рударства и енергетике добила више од 16 милиона динара за замену столарије, термоизолацију спољних зидова и крова, замену подова, инсталирање котла на гас уместо електричних бојлера, унапређење термотехничких инсталација и унутрашњег осветљења у школској згради у Великој Плани – каже Шкорић.

Прошле године, средствима из општинског буџета у Доњој Ливадици је завршен и отворен нови вртић, у којем је организован целодневни боравак деце.

Директор предшколске установе Дечије Царство у Великој Плани Марија Старчевић каже да у вртићу има места за 25 малишана.

Средствима Владе Србије претпрошле године потпуно је реконструисан регионални пут од Доње Ливадице до Жабара, а мештани и локална самоуправа, с правом, очекују да ће влада обезбедити средства и за реконструкцију шест километара пута од овог села до Велике Плане.

Министар за заштиту животне средине Ирена Вујовић је најавила да ће ускоро посетити Велику Плану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *