ОВЕ ГОДИНЕ 80 МИЛИОНА, СЛЕДЕЋЕ 110: О „предизборном“ асфалтирању улица у Великој Плани

Пише: Душан Марић

Ове године руководство општине Велика Плана је за асфалтирање улица и локалних путева издвојило 80 милиона буџетских средстава. Предлогом буџета за 2024. годину, који је на јавној расправи и који ће бити усвојен најкасније за две недеље, за асфалтирање улица и путева у следећој години планирано је 100 милиона динара.

Двадесет милиона или 20 одсто више него у овој години. Зашто је то важно, и зашто сам одлучио да о томе пишем?

Зато што се често могу чути и прочитати критике од стране опозиције да власт у Великој Плани улице асфалтира само уочи избора.

Наводно, годинама се не ради ништа а паре у буџету се чувају за – предизборно асфалтирање.

Такво мишљење је присутно и код дела политички неопредељених грађана.

Чињеница је да се уочи избора ради највише. И то није изум ове власти. Тако је откад је света и века. И тако ће бити и убудуће. Не само у Великој Плани, не само у Србији, већ у свим државама и деловима света.

Међутим, чињеница је да су последњих година у општини Велика Плана на десетине градских и сеоских улица асфалтиране у годинама кад није било избора.

А најбољи доказ да у Великој Плани, код људи који воде општину, није све подређено изборном резултату, већ да се у локалној самоуправи стално и озбиљно приступа изградњи и обнови саобраћајница,  јесте управо податак са почетка текста – да ће следеће године за ту намену бити издвојено за једну петину више новца него ове године.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *