ДУГ СПИСАК УРАЂЕНОГ: Јавне површине у граду Велика Плана које су уређене последњих година

Пише: Душан Марић

Радови које ЈКП Милош Митровић изводи на уређењу платоа испред Центра за културу Масука, где ће следеће године бити изграђен савремени градски трг са позорницом, само су наставак радова на уређењу градског насеља Велика Плана у последњих неколико година.

Осим уређења 43 улице, које су први пут добиле асфалт и 18 у којима је стари асфалт замењен новим, уређене су и приведене намени бројне друге јавне површине.

Урађена је десна страна улаза у Велику Плану из правца Смедерева, планирано је да лева буде реконструисана следеће године.

Поплочан је тротоар од градске аутобуске станице до краја градског парка. Поплочан је тротоар испред Градске куће. Поплочан је тротоар испред стамбених зграда у Улици Николе Пашића, код Радио Плане.

Поплочана је десна страна Улице Момира Гајића, од центра до градске цркве, испред које је урађен савремени паркинг и око које је, и уз помоћ локалне самоуправе, напокон постављена ограда.

Урађен је мањи трг на површини преко пута Дома здравља. Асфалтиран је паркинг простор испред стамбене зграде у Улици Милета Арсића Пачина.

Новим асфалтом пресвучено је двориште Дома здравља и изграђена два паркинга уз ту јавну установу, један у Улици Милоша Великог, други у Улици Вука Караџића.

Обновљене су пешачке стазе у Градском парку.

Уместо старе и ружне бетонске, изграђена је нова ограда око фудбалског стадиона у Улици Краља Александра, где је изграђен и нови паркинг.

Нову ограду добили је и двориште Основне школе Свети Сава.

Поплочан је градски базен, на којем је уређено око 3.000 метара квадратних.

Асфалтирана је саобраћајница и изграђен паркинг код нове зграде вртића, у Улици Кнеза Лазара.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *