ВЕСИЋ ОДРЖАО РЕЧ: Данас почели радови на обнови пута Цариградски друм – Крњево

Пише: Душан Марић

Данас су почели радови на реконструкцији дела државног пута 354, Савановац – Смедеревска Паланка, деоница од Цариградског друма до ауто-пута Београд – Ниш у селу Крњеву.

Непун месец дана након што их је најавио министар за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру у Влади Србије Горан Весић.

Наиме, приликом посете Великој Плани 8. новембра,  у разговору са руководством општине и грађанима, министар Весић је обећао да ће Влада Србије издвојити средства за обнову те деонице и да ће радови бити завршени до краја године.

Када механизација ПЗП из Пожаревца уклони постојећи асфалт, приступиће се обнови путне основе, која је у веома лошем стању. Тек након тога саобраћајница ће бити пресвучена новим асфалтом.

Ово је трећа саобраћајница која се у другој половини ове године ради у општини Велика Плана. Пре месец дана завршена је обнова пута од Велике Плане до манастира Покајница и цркве Захвалнице у Радовањском лугу. Дужина саобраћајнице је шест и по километара.

Пут од Марковца до Велике Плане, у дужини од 11 километара, пресвучен је новим асфалтом. Остаје да се на тој деоници уради коловозна сигнализација и очисте канали за одвод воде.

У току су радови на замени асфалта у главној градској улици, од улаза у Велику Плану из правца Марковца до излаза из града у правцу Смедерева.

За обнову путева у Великој Плани Влада Србије је ове године издвојила више од три милиона евра.

Планирано је да се следеће године обнови пут од Велике Плане до Лозовика и да се доврши обнова пута Жабари – Велика Плана, која је започета пре две године али се са радовима стало код Доње Ливадице.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *