ЕВО КОЈЕ ШКОЛЕ СУ ОБНОВЉЕНЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ (1. ДЕО): Велика улагања општине и Владе Србије

Пише: Душан Марић

Велика Плана не само што је општина која за стипендирање студената и награђивање одличних ученика издваја највише буџетских средстава у Србији, већ је и локална самоуправа која улаже значајна средства у школску инфраструктуру..

У последњих неколико година држава и локална самоуправа уложиле су огромна средства у реновирање, сређивање и опремање основних и средњих школа у општини Велика Плана.

У оквиру пројекта побољшања енергетске ефикасности за замену столарије и остале радове у школи Радица Ранковић у Лозовику издвојено је више од 170.000 евра.

Средствима из општинског буџета изграђен је нови кров и замењена столарија на подручној школи у Бугар Мали.

У основној школи Академик Радомир Лукић у Милошевцу, на новој школској згради замењена је столарија и климатизована сала, у којој се одржавају састанци, школске и друге свечаности.

На другој школској згради, у центру села, урађена је фасада, изграђен савремени санитарни чвор а у школском дворишту асфалтирано игралиште за децу.

Око основне школе у Трновчу постављена је ограда.

Значајна средства из буџета општине уложена су у обе активне школе у Крњеву, које носе име Вука Караџића. И на школи у центру села и на школи у Савановцу уграђена је нова столарија. Школа у Савановцу добила је нову фасаду и грејање на гас.

Између две школске зграде у Крњеву приводе се крају груби грађевински радови на изградњи зграде вртића, у којем ће горњи спрат бити коришћен за извођење школске наставе.

На трећој школи у Крњеву, која се налази у порти Цркве Светог Георгија, у току су радови на потпуној реконструкцији. Најважније је то што ће кровна конструкција бити у потпуности замењена.

У питању је најстарија сеоска школа у Србији јужно од Саве, која је основана пре 244 године и радила је у саставу школе чије је седиште било у манастиру Манасија.

У згради основне школе у Великом Орашју замењен је део столарије, реновирана је фискултурна сала са помоћним просторијама и постављено осветљење око школског игралишта, да школска деца али и мештани могу да га користе и у ноћним сатима.

-Наставља се –

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *