ЛАПСУСИ ПОЗНАТИХ: Цело једно вече у Лондону свирали смо оргије (Северина)

Пише: Душан Марић

Изјавом да воли новинарке „које лако клекну“ Братислав Гашић је својевремено сам себе осудио на медијски линч и смену са места министа одбране Србије. Исти медији и новинари који су бившег министра „разапели“ због наведене изјаве, свакодневно објављују гадости и „сексистичке“ вулгарности за које је Гашићева увреда дечија литература.

Гашић је годину дана раније пажњу привукао изјавом да му „једино преостаје да се телепромтује до Крушевца“. Желео је да каже телепортује.

Гашићев коалициони парнер лидер ЈС Драган Марковић Палма је, након посете Уједињеним Арапским Емиратима, изјавио да је у Дубајиу видео „највећу зграду у Европи“.  Гостујући у једној тв емисији Палма је објаснио да највише воли да слуша Цецу, као и да су му певали сви домаћи признати и познати певачи забавне и народне музике. Осим Бетовена и Шопена.

-Мени није свирао једино Шопен и Бетовен, јер сам био мали.

Политичар из Јагодине је ово изјавио 2014. године, Бетовен је умро 1827. а Шопен је на „службени пут“ без повратка отишао 1849. године.

Потпредседник Скупштине Србије Игор Бечић је председнику Италије Серђу Матарели погрешио и име и презиме, које је „прекрстио“ у врсту познате саламе.

– Молим шефове посланичких група да позову посланике да присуствују посебној седници на којој ће се обратити председник Италије Ђорђо Мортадела – био је јасан Бечић.

Зоран Бабић, некадашњи шеф посланичког клуба СНС а сада директор Коридора Србије у оставци, често говори, а често прави и лапсусе. Вероватно нимало чешће него други посланици, али новинари и јавност су се намерачили на њега и чекају сваку његову грешку. А он се баш и не труди да много чекају.

У жару скупштинске расправе Бабић је ваздухоплове прекрстио у ваздуплохове.

– Политика многих овде критизера личи на беспилотне ваздуплохове. Тако да је отприлике та политика, политика ових беспилотних вазуплохова или дронова.

Синопсис је преименовао у синеопсис, а једног професора наследног права на Правном факултету у Београду у професора који предаје „насловно право“.

Једне новине су ове лапсусе објединиле у следећу реченицу:

-Италијански председник Ђорђо Мортадела по завршетку посете Београду, током које се посебно интересовао за насловно право, ваздуплоховом се упутио у Дубаји, да би видео највећу зграду у Европи, али како је заборавио синеопсис свог говора, телепронтовао се.

Објашњавајући своју блискост са председником Србије Томиславом Николићем, гувернерка НБС Јоргованка Табаковић је изјавила:

– Тома ми је и пријатељ и другарица.

Док је у једном телевизијском гостовању покушавао да објасни да се налази под медијском блокадом, Томислав Николић се пожалио да телефоном не може да се укључи у полемику на друштвеним мрежама.

– Знате, друштвене мреже служе за критику. Пошто понекад седим с пријатељима и кажем: „Хајде да дамо негде неки коментар“ и уопште не можемо да добијемо телефонски контакт да се каже шта желиш да кажеш.

Када је у Београду угостио премијера Кине  Ли Кећијанга, Николић је високом госту рекао да  су познати српски пророци Тарабићи оставили и ово пророчанство:

– Доћи ће људи са Истока, жути људи, и завладаће светом и они ће да пију воду са реке Мораве.

Критичарима је засметало то што је Кинезе назвао “жутим људима”.

Ево још два Томина лапсуса.

– Нисам завршио факултет јер није ваљао Закон о универзитету.

– Енглески говорим, али нерадо. Не могу да говорим енглеским кад не могу да саставим мисао.

Председницу парламента Славицу Ђукић Дејановић садашњи председник Србије је питао зашто је, приликом њене посете Србији, пољубила америчког државног секретара Хилари Клинтон, а годину дана касније, када је и он стигао у Београд, није пољубила руског премијера Владимира Путина. Она му је одговорила овако:

-Није био једини пољубац тај о којем сте ви говорили – што је изазвало провалу смеха међу посланицима.

Дејановићева је изјавила и да је приликом посете Паризу била изненађена „да у Лувру немамо ниједну нашу икону“.

Министар војни Александар Вулин је “одвалио” следеће:

– Онај ко је радно способан, а прима помоћ, радиће за социјалну помоћ у складу са својом физичком спремом.

У јеку афере око лажних диплома српских политичара, један од најчешће прозиваних, некадашњи најбољи ватерполист на планети, председник општине Нови Београд Александар Шапић је објаснио је да је он регуларно “магастрирао”.

Да би објаснио колико су Срби уникат светског спорта, други познати ватерполист, сада министар спорта у влади Србије и познавалац природних наука, Вања Удовичић патентирао је овај лапсус.

– Оно што је панчевачка оморика у природи, ми смо у спорту.

Наравно, мислио је на Панчићеву оморику.

А ево како се Вучићев министар сналази са математиком.

-За недељу дана сам добио три килограма. Имао сам 95, а сада имам 101 килограм.

Нова уметница на српској културној сцени позната као Станија је десетинама хиљада својих обожавалаца делила савете. Један од њих гласи:

-Ми увек морамо да носимо сами себе са собом.

Нема сумње да за овако високумна филозофска Станина размишљања велике заслуге има још једна српска интелектуална величина и узор младих генерација Кристијан Голубовић, који је изјавио да „говори седам граматика, а остале натуца“.

– Мој тата и Бојан Пајтић треба да реше свој љубавни однос – изјавио је посланик војвођанских Мађара Балинт Пастор.

Бивши министар и потпредседник српске владе Божидар Ђелић, који је по повратку у Србију спавао на теткином каучу, а онда преко ноћи зарадио 11 милиона евра, изјавио је да ће Србија „у 21. веку бити информатичка земља или је неће бити“.

Његов шеф, бивши премијер Зоран Ђинђић је својим критичарима поручио:

-Коме је до морала, нека иде у цркву.

Правдајући се за лошу економску ситуацију у Србији, а алудирајући на године тадашњег потпредседника српске владе Јована Кркобабића, старца Фоче од стотину лета, Млађен Динкић је изјавио да „верује да ни Кркобабић не памти овакву кризу“.

Некадашњи министар правде у влади Војислава Коштунице Драгољуб Јанковић је аутор следећег лапсуса:

-Квалитет живота се најмање погоршао у затворима.

Говорећи о брзини економских и политичких реформи у Србији, сам Коштуница је народну пословицу „преко прече, наоколо ближе“ преформулисао у своју нову теорију:

-Моје је тврдо уверење: боље спорије, али брже.

А перспективе рата и мира на простору бивше СФРЈ некадашњи председник СР Југославије је оценио овако:

-Срби се неће смирити све док се не простру са обе стране Дрине.

Некадашњи високи функционер СПС Зоран Анђелковић, међу социјалистима познатији као Баки, је као председник Привременог извршног већа Косова дао и следећу изјаву:

-Број Срба који су побијени на Косову остаће непознат све док се сви не врате кућама.

Певачица Маја Николић је бројним обожаваоцима који су заинтересовани да је „смувају“ објаснила који основни (пред)услов морају да испуне:

-Да би ми се свидео, мушкарац мора да има све што ја немам. Да је смирен, флексибилан, да има нешто у глави.

Потпредседник у влади Зорана Ђинђића Жарко Кораћ је овако објаснио посвећеност са којом се он и његови страначки сарадници из СДУ залажу за људска права.

-Били смо за људска права када људи још нису знали шта је то.

Један од оснивача СДС, ратни градоначелник Требиња Божидар Вучуревић је на критике да српска војска разара Дубровник одговорио овако:

-Ако буде требало, направићемо још лепши и старији Дубровник.

Супруга Слободана Милошевића и председник ЈУЛ-а Мирјана Марковић, у слободном времену и књижевница, често је давала изјаве за које није било најасније да ли су лапсус или израз стварних убеђења.

-Некако сам увек имала поверења у међународну заједницу, чак и за време бомбардовања Југославије.

Михаљ Кертес, тадашњи директор Савезне управе царина, демантовао је да у Србији цвета сива економија:

-Одговорно тврдим да се у 95 посто случајева продаје бензина на улици не ради о шверцу.

Говорећи на исту тему, министар енергетике у време владавине коалиције ДОС Радомир Наумов изјавио је да „мазута има довољно, само га треба набавити“.

Изјава „Ми морамо да победимо. Због Слободана Милошевића….и због мене“ – ауторско је чедо Влајка Стојиљковића, Милошевићевог министра полиције.

Бизнисмен и политичар у покушају Богољуб Карић је овако бранио парламентарну демократију.

-Мислим да је боље да имамо једног владара – председника, па да га смењујемо гласовима, него да морамо да га убијемо.

Карић је изјавио и да очекује да на слeдећим изборима за њега гласају „они који не излазе на изборе“.

Желећи да каже да његовим венама тече „фудбалска крв“, фудбалер Слободан Сантрач, најбољи голгетер некадашње Југославије, је казао да његовим венама „тече фудбалска лопта“.

Некадашњи лидер ДХСС и министар правде Србије Владан Батић је овако описао успех своје владе у борби против Земунског криминалног клана.

-Највећи део те злочиначке организације је откривен и ухапшен. Недостају само Легија, налогодавци, иницијатори и инспиратори убиства премијера Зорана Ђинђића.

Тако да је јавности остало да размишља ко је уопште ухапшен, ако су сви набројани на слободи.

-Та моја песма била је велики хит, а звала се….јој, како се зваше – завапила је певачица Маја Марковић.

Мислим да је најлепше да овај текст завршим са српском снајком Северином. И њеним сећањем на боравак у Лондону и свирање на оргуљама.

-Обожавам Лондон. Тамо имам доста пријатеља који су музичари. И сећам се да цело једно вече нисам спавала јер смо свирали оргије.

Антрфиле 1

-Да, ја сам самокритична. Нарочито према себи. (Цеца)

-Ја своју Слађу нисам ни познавао док се нисмо упознали. (Ђоле Ђогани)

-Ја сам полиглота, ја волим животиње. (Зорица Марковић)

-Ја сам веран муж. Жену сам преварио само два-три пута. (Ђани, фолк пјевач)

-Обожавам жене и уживам у сексу искључиво у њиховом присуству. (Недељко Бајић Баја)

-Родио си се у Земуну. А пре тога? (Ана Михајловски, водитељка)

-Ви ипак имате неки ген, је л то породични ген или сте га наследили од родитеља. (Жика Николић, водитељ „Жикине шаренице“)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *