Случај грађанке Ангелине Вучић

Пише: Душан Марић

Колико је у Србији дуг и мучан пут од лажи до истине, посебно кад је лаж измишљена ради политичког обрачуна, показује случај грађанке Ангелине Вучић, бивше раднице РТС. Која је годинама живела као жртва најгорих опањкавања. Само зато што је мајка Александра Вучића.

Кад су пре 20 година фашисти из НАТО бомбардовали зграду РТС и убили 16 новинара, политички противници њеног сина су раширили “истину“ да Ангелина Вучић у време бомбардовања није била у телевизији. И одмах понудили објашњење. Заправо, два. По првом, ова новинарка је знала за бомбардовање, па тог дана није дошла на посао. По другом, дошла је али је сат-два пре трагедије напустила зграду. Наравно, у обе верзије, зато што је добила дојаву од сина министра.

Порука је била јасна. И морално убитачна. Док су српски младићи на Паштрику, Ђеравици и Кошарама јуначки гинули, Вучић је спасавао мајку. Злоупотребивши положај министра. Та “истина“ је две деценије била општеприхваћена у јавности.

Телевизија Србије је тек недавно емитовала потресан целовечерњи програм о злокобној ноћи из којег је неспорно да је Ангелина Вучић у тренутку бомбардовања била у згради РТС. Иако те ноћи није требалo да ради. Лекторка Јелена Дубајић Пантић је изјавила да је из погођене зграде изашла са радником обезбеђења и колегиницом Ангелином, која је заједно са Милошем Марковићем спремала емисију која је требала да почне у три сата по поноћи.

Новинарка Марија Митровић је објаснила да Вучићева то вече није требала да ради, „звали су је да замени некога ко није могао да дође“. Гледаоци су могли да виде и видео снимак сачињен кобне ноћи на којем једна радница телевизије успаниченим гласом пита где је Ангелина и покушава да је пронађе у мраку и прашини.

Тадашњи директор РТС Драгољуб Милановић је, гостујући недавно у телевизијској емисији на Спутнику, открио да је Вучићева мајка не само била у згради телевизије у тренутку бомбардовања већ и да је повређена.

-Био сам тамо, изашао сам неких 15-20 минута пре него што је пала бомба. Ту је повређена и мајка председника Вучића, има жена проблема са слухом, опекотине на ногама, него неће жена да прича о томе.

Затим је некадашњи новинар РТС Жељко Пантелић на Твитеру објавио да је у тренутку бомбардовања у згради телевизије седео преко пута Вучићеве мајке. Значи, све супротно од општеприхваћене „истине“.

Е сад политички противници председника Србије и овај велеобрт користе за нове оптужбе на његов рачун. Кажу, добро, јесте Вучићева мајка била у згради РТС-а кад је погодила ракета НАТО, али зашто је та тема после толико времена уопште отворена?

Није проблем што су они и њима слични пре 20 година измислили крајње нељудску лаж и њоме сатанизовали политичара и његову мајку. Проблем је што је неко после две деценије одлучио да ствар истера на чистац и саопшти истину.

Да све буде неморалније, управо политички противници садашњег председника су ову тему недавно наметнули јавности, поново актуелизујући лаж како је Вучић, злоупотребљавајући министарску функцију, своју мајку одвео на сигурно „а сиротињу оставио да гине“.

Ангелина Вучић је, као и све њене колеге, живела у страху да ће зграда РТС бити бомбардована. Само је било питање када. Кад су је позвали да замени неког од колега, могла је лако да нађе изговор и одбије. Она то није учинила. Пошла је у сусрет смрти. Због тога је, као и стотине других радника РТС, заслужила поштовање а не провлачење кроз блато.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *